מתלבטים: קרינה וחומר

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא קרינה וחומר,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

שאלה באופטיקה גאומטרית - דחוף! אנונימית   | 09:24 9/03/2018
תלמיד העמיד על ספסל אופטי מקור אור – נר דולק שגובהו 10cm. במרחק 80cm מהנר הציב תלמיד מסך. לרשותו של התלמיד שלוש עדשות : L1 , L2, L3 בעלות קוטר זהה d=20 cm כל אחת. מרחקי המוקד של העדשוה שנייה ושלישית ידועים: f2=15cm f3=-15cm,.

א. בניסוי ראשון ,תלמיד מזיז את העדשה L1 בין הנר לבין המסך ומגלה שיש רק מיקום אחד לעדשה שבו נוצרת דמות חדה של הנר על המסך.

1.חשב את מרחק המוקד של העדשה L1

2.תאר את אופי הדמות (הפוכה/ישרה,מדומה/ממשית) וחשב את גודלה

איך אני אמורה למצוא את מרחק המוקד?
מוקד העדשה אבי,   | 06:12 12/03/2018