מתלבטים: קרינה וחומר

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא קרינה וחומר,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

ספקטרום פליטה תלמיד   | 15:21 11/02/2014
אני מתקשה בתרגיל 29 שבעמודים 74-75 של הספר "מודל של האטום והגרעין". השאלה עצמה עוסקת באלומה של קרינה אלקטרומגנטית שעוברת דרך גז מימן חד-אטומי ומה שמתקבל מכך זה כמובן ספקטרום בליעה. אבל בסעיף ה'' שואלים פתאום על ספקטרום פליטה. אני מבין שבמקום פוטונים בסעיף זה שואלים על אלומת אלקטרונים בעלי אנרגיה של 13 eV, אבל עדיין לא ברור לי מאיפה פתאום צצו קווי פליטה. הרי עדיין מדובר בספקטרום בליעה. אז למה הכוונה?
תודה מראש.