מתלבטים: קרינה וחומר

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא קרינה וחומר,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

תרגיל בנושא גלים ועיקרון הסופרפוזיצייה תלמידת פיזיקה   | 09:03 1/02/2014
שלום,
בתרגיל מסויים לא הבנתי מה לעשות בסעיף ב :
התרשים משמאל מראה שני זעזועים ברגע t=0 הנעים זה לעבר זה באותו צד של הקפיץ . כל זעזוע נע במהירות 100cm/s . כל משבצת מייצגת 1cm.
א. שרטט במקום המתאים לכך משמאל סדרת תרשימים המראים גם את המקומות של הזעזועים הנפרדים (בקווים מרוסקים) וגם את צורת הקפיץ בקו עבה במרווחי זמן של 0.02 שניות.
ב.צייר וקטורי מהירות המראים את המהירות של חתיכת קפיץ הממוקמת בנקודת האמצע האופקית של כל ריבוע ברגע 04.t=0 שניות . הסבר את תשובתך.
תודה לעונים :)