מתלבטים: קרינה וחומר

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא קרינה וחומר,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

בקשר לבגרות האחרונה תלמידת פיזיקה   | 13:06 4/07/2013
פתרתי את שאלה 4, בסעיף מבקשים את אורכי הגל הנפלטים. היה לי ברור כשקראתי את השאלה שצריך את אורכי הגל הנפלטים אחרי מעבר הקרינה שכתבו בהתחלה ויש שלוש אורכי גל.

אחרי איזה חצי שעה נכנסה אחת הבוחנות והיא קיבלה הוראה להגיד לנו שזה לא רק האורכי גל לפי הקרינה הזו אלא כל אורכי הגל בלי קשר לקרינה שהקרינו, זאת אומרת לעשות את כל הרמות בלי קשר לבליעה..

שזה ממש לא הגיוני היה, אבל כולנו הסקנו שצריך לעשות את אורכי הגל שיהיו לכל פליטה מכל רמת אנרגיה אפשרית, זאת אומרת 10 אורכי גל (לפי מה שאני זוכרת) והבוחנת ממש הדגישה "את כל אורכי הכל של כלללל הפליטות.

אני אישית שפתרתי בהתחלה נכון ואז ההוראה שקיבלנו מהבוחנת שנכנסה הטעתה אותי , אני מניחה שיורידו לי נקודות על השאלה.

רציתי לדעת אם אפשר לעשות משו בעניין זה ?
מה שכתבת כאן כיתבי למשרד החינות (לאגף עלמה   | 23:33 5/07/2013
במקום החינות היה צריך להיות כתוב החינוך עלמה   | 23:35 5/07/2013