מתלבטים: קרינה וחומר

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא קרינה וחומר,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

כיסוי חלק מעדשה- שאלה תלמידת פיסיקה   | 18:37 7/06/2011
שלום:)
עשיתי תרגיל על עדשות (מתוך הספר מבחני מתכונת ומבחני בגרות של דני עובדיה) ויש שם סעיף ששואל כיצד ישפיע כל אחד מהשינויים הבאים על הדמות המתקבלת על המסך כשהמקרים הם :
כיסוי חציה העליון של העדשה בבד אטום לאור,
הצבת לוח אטום לאור הגדול מגובה העצם אבל קטן מקוטר העדשה בין העצם לעדשה
וקידוח חור במרכז העדשה
התשובה היא בשבכל המקרים עוצמת האור תקטן (אני מבינה למה) והדמות שתתקבל תהיה חדה יותר.
אשמח להסבר מדוע תתקבל דמות חדה יותר
תודה מראש:)