מתלבטים: קרינה וחומר

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא קרינה וחומר,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

שאלה ברדיואקטיביות תלמיד   | 17:07 3/06/2011
השאלה היא מהספר של דני עובדיה. עמ'' 298 שאלה 4 סעיף ב.
למי שאין את הספר אפרט את השאלה:
בסעיף א'' מתבקשים לצייר גרף lnR כפונקציה של t כאשר R ו t נתונים בטבלה. מתוך הגרף צריך למצוא את זמן מחצית החיים וקבוע ההתפרקות של החומר.
התקבל זמן מחצית חיים = 59.43 sec
וקבוע ההתפרקות = 0.011(1/sec(
בטבלה ידוע ש R0= 33.33 1/SEC

*עכשיו השאלה היא: "מדידת הפעילות התבצעה באמצעות גלאי בשנצילותו 25%"
ואני מתבקש למצוא את מספר הגריעינים בזמן ההתחלתי (t=0) ובזמן t=10sec

איך אני משתמש בנתון לגבי הנצילות?
חשבתי פשוט להציב בנוסחה של R ו N אבל זה לא יוצא... גם אם אני מציב רבע מ-R בנוסחה לא יוצא לי כמו התשובות.
התשובה היא לפי התשובות: 2849,2534.4
תודה לעוזרים!!