מתלבטים: קרינה וחומר

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא קרינה וחומר,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

שאלה בניסוי פרנק הרץ תלמיד   | 17:31 8/03/2011
ראיתי באיזה מקום שאלה עם הגרף של ניסוי פראנק הרץ והשאלה אמרה שהגז בניסוי הוא מימן(!). לאחר מכן ניתן גרף זרם כפונקציה של מתח וערך המתח במקסימום הראשון היה 3.4V.
השאלה שלי היא האם יש פה טעות וזה אמור להיות 10.2V (כי הפרש האנרגיה בין הרמות 1 ו 2 במימן הוא 10.2eV) או שיש הסבר למספר 3.4V?
תודה לעוזרים
פרנק-הרץ עדי רוזן   | 22:46 8/03/2011