מתלבטים: אלקטרומגנטיות

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא אלקטרומגנטיות,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

בגרות 2015 שאלה 4 סעיף ה'' עמרי, תלמיד י"ב   | 09:36 15/03/2018
בשאלה זו ישנם תיל נושא זרם ומגנט המונח על מאזניים ונדרשים לחשב את עוצמת השדה המגנטי באזור המאזניים.

לפי הניסוח נדמה שמדובר על השדה הכולל שיוצרים המגנט והתיל ביחד, אך התשובות מדברות רק על המגנט.

מדוע אין התייחסות לשדה של התיל?
השדה המגנטי אבי   | 07:30 17/03/2018