מתלבטים: אלקטרומגנטיות

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא אלקטרומגנטיות,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

שדה מגנטי לא עושה עבודה ?! לפי מה שלמדנו יש דוגמאות שסותרות את העובדה הזאת רמי, תלמיד   | 20:26 9/06/2015
היי,
אני רואה שיש לכאורה סתירה לעובדה שאותה למדנו והיא: ששדה מגנטי לא מבצע עבודה ! איך זה מתישב עם העובדה שעל תייל שזורם בו זרם יפעל כוח וברור שכתוצאה מהכוח הזה התייל ינוע בכיוון הכוח ואז יש עבודה על התייל !!! כמו כן כאשר נוצר כא"מ מושרה במוט אנחנו צריכים להפעיל כוח בכיוון ההפוך כדי לשמור על תנועה במהירות קבועה . שתי הדוגמאות הבאות מראות לכאורה ששדה מגנטי כן עושה עבודה !!!! מישהו יכול בבקשה להסביר לי את זה אני ממש לא מצליח להבין את זה ...
תודה מראש