מתלבטים: אלקטרומגנטיות

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא אלקטרומגנטיות,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

ההבדל בין מתח הדקים למפל מתח פנימי תלמיד   | 13:23 16/05/2015
מתח פנימי ומתח הדקים רחלה   | 09:18 19/05/2015
ב"ה

שלום תלמיד יקר,
ראשית הנוסחה רשומה הפוך וייתכן שזה לא ברור
בכל מקרה המינוח המדוייק הוא "התנגדות פנימית" ולא מתח פנימי.

הכא"מ הינו מדד לפוטנציאל הכולל במעגל המתחלק בין מקור המתח לבין שאר חלקי המעגל. גם עבור מקור המתח נדרש פוטנציאל להפעילו אשר נגרע מהכא"מ הכולל
ככל שהמתח הדרוש למקור המתח גדול יותר כך "נשאר" ליתר המעגל פוטנציאל נמוך יותר וההיפך.
ההקש שציינת לגבי עוצמת הזרם והמתח הוא נכון אבל כאן מדובר בעוצמת זרם נתונה אשר שווה בכל חלקי המעגל אך ההתנגדויות השונות של המעגל לעומת מקור המתח מובילים לחלוקת פוטנציאל שונה ביניהם
בהצלחה רבה
רחלה