מתלבטים: אלקטרומגנטיות

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא אלקטרומגנטיות,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

אנא, חייב עזרה לשאלה קצרה עד השעה 11 משהו בהבנה- תודה   | 10:29 12/05/2011
מישהו? תלמיד   | 14:39 12/05/2011
מעגל עם התנגדות אפס עדי רוזן   | 15:29 12/05/2011
ראשית תיקון: הוולטמטר אינו מחובר בטור אלא במקביל.

הזרם הוא מינימלי כאשר התנגדות הנגד המשתנה מקסימלית, והוא מקסימלי כאשר התנגדות הנגד המשתנה מינימלית.

אם ההתנגדות המינימלית של הנגד המשתנה היא אפס, אזי לא ניתן להזניח את ההתנגדות הפנימית של הסוללה. כאשר אומרים שההתנגדות הפנימית זניחה, הכוונה שהיא זניחה ביחס להתנגדויות האחרות במחוברות בטור. אבל אם ההתנגדויות האחרות הן אפס - ההתנגדות הפנימית אינה יכולה להיות זניחה ביחס לאפס.

עדי.