מתלבטים: אלקטרומגנטיות

אתם מוזמנים לשאול על כל נושא הקשור ללימודי הנושא אלקטרומגנטיות,  ואתם מוזמנים גם לענות לשאלות שנשאלו ע"י אחרים. המשיבים מתבקשים לציין האם הם מורים, תלמידים או אורחים.

אנא, חייב עזרה לשאלה קצרה עד השעה 11 משהו בהבנה- תודה   | 10:29 12/05/2011
מצטער שאני מציב "דרישות", אבל ב: 11:30 יש לי מתכונת. תודה רבה לעוזרים.
שאלה קצרה.
נגיד שיש לי מעגל טורי רגיל לחלוטין, כא"מ 24, מחובר לו נגד משתנה בטור, וכן אמפרמטר וולטמטר בטור.
נתון: הכל זניח- התנגדות תילים זניחה,התנגדות פנימית זניחה, ומכשירי מדידה אידיאלים, חוץ מהנגד המשתנה שיש לו התנגדות מירבית 20 אום.
שאלתי פשוטה- והיה ודורשים ממני לחשב מהו הזרם המירבי ומהו הזרם המינימלי, איך אעשה זאת???
הרי בנוסחה המקשרת בין הזרם, כא"מ, והנגדות- הכל זניח!!!! אני לא יחלק באפס- זה לא מוגדר...
אולם, והיא הנותנת, כאשר אין נגד, הזרם אמור להיות גדול יותר, אבל שוב- הגענו למצב לא מוגדר.
ואולי תאמר לפי חוק אום?- גם שם הביטוי מתאפס.
תודה רבה.
מישהו? תלמיד   | 14:39 12/05/2011