שאלה בספר "מכניקה ניוטונית כרך א''" חסוי   | 21:31 24/07/2016
מכניקה ניוטונית כרך א פרק א תרגיל 65 עדי רוזן   | 13:46 25/07/2016
תאוצה מורה   | 19:48 25/07/2016
מדוע עדיף לא דווקא לא באמצעות נגזרת עדי רוזן   | 07:54 26/07/2016
בשאלה הנדונה המשימה היא לחשב את התאוצה הרגעית ∗∗∗באמצעות הגדרת התאוצה הרגעית∗∗∗, כלומר באמצעות המושג לימס.

המונח "נגזרת" אינו מוזכר כלל בפרק שבו מופיעה השאלה, וזה לא מקרי; אני מעדיף שלומדי הפיזיקה יחשפו תחילה ∗∗∗להבנה מושגית∗∗∗, ולא מיד בהתחלה להבטים טכניים. אנו רוצים להכשיר פיזיקאים ולא טכנאים, למרות שהשימוש בנגזרת הוא כמובן מאוד מפתה.

בשיעורי מתמטיקה הדגש הוא לצערי על דרכים טכניות לחישוב נגזרת, אבל בעיקבות לימודי המתמטיקה לרוב רובם של התלמידים אין מושג מהי המשמעות של הנגזרת, ומצב זה רציתי לשנות בספר.