שאלה במכניקה - כיתה י"א תלמיד פיזיקה   | 17:46 15/12/2014
הנחיות לפתרון רחלה   | 23:41 15/12/2014
ב"ה

שלום לתלמיד הפיזיקה,

2 הנחיות שתוכלנה לסייע לך בפתרון:

1. פעולת כח החיכוך באיור ב'' איננה מחוייבת המציאות. ייתכן כי הזווית בה מופעל הכוח מאפשרת לגוף להשאר במצב מנוחה ללא "עזרתו" של כח החיכוך. פתרתי את התרגיל על סמך הנחה זו ולא ראיתי בעיה

2. בחירת מערכת הצירים - אמנם בחירת מערכת הצירים היא שרירותית, אך כדאי לבחור מערכת שבה רוב הכוחות נמצאים על מערכת הצירים.

שאלות דומות מופיעות במכניקה ניוטונית א'', פרק ג'', שאלות 44, 45

אשמח לדעת האם הצלחת לפתור את התרגיל,