שאלה לעדי רוזן :) מיכאל   | 16:20 17/09/2014
למיכאל היקר עדי רוזן   | 21:13 20/09/2014
תודה על המחמאות.

לגבי בחינת בגרות במעבדה, אני מניח שכתלמיד אקסטרני אתה תבחן ∗∗∗בשאלון חקר∗∗∗ ("מעבדה וירטואלית") ולא במעבדת חקר (שבה מופיע ניסוי באותו נושא כמו שאלון חקר, אלא שזו מעבדה אמיתית).

דרכים טובות להתכונן לשאלון חקר הן:
א. להכיר מושגים כגון: ספרות משמעותיות, שגיאה מוחלטת (אי-ודאות מוחלטת), שגיאה יחסית, קו מגמה וכיו"ב.

כמו כן חשוב שתדע לטפל בגרפים; לדוגמה שיפוע של קו ישר מחשבים על פי שתי נקודות הנמצאות ∗∗∗על הקו הישר∗∗, ולא על פי נקודות שהתקבלו בניסוי, ורשומות בטבלה. חשוב גם להבין את הסיבה לכך.

ב. לפתור שאלוני חקר משנים קודמות - אפשר למצוא אותם באתרים השונים של בתי ספר אקסטרניים.

ג. לקראת המבחן מורים רבים מפרסמים שאלוני חקר שהם חיברו בעצמם. שאלונים אלה יימצאו באתר המורים, ולך לא תהיה גישה אליהם. אבל אם אתה מכיר מורה לפיזיקה, אני בטוח שהוא יוריד לך בשמחה שאלונים אחדים.

בהצלחה,

עדי.