בקשר לבגרות במכניקה שהתקיימה אתמול תלמיד מאוכזב   | 21:05 1/07/2014
שלום רב,

אתמול, כידוע, התקיימה הבגרות במכניקה, אופטיקה וגלים. הבגרות הייתה מסובכת, ושונה מכל הבגרויות שנתקלתי בהן עד כה.
אני הוגשתי על 95, ובצדק- עבדתי מאוד קשה בשביל הציון הזה: פתרתי את כל הבגרויות משנת 1990 עד היום, עשיתי את כל המיקודית של רכס וכן חצי מהמיקודית של אנקורי- ולמרות זאת, הבחינה לא הלכה כמצופה.
שאלות 3 ו4 היו מסורבלות ומכשילות. הרגשתי שמכשילים אותי, ולא בוחנים אותי.
שאלות 1 2 5 היו ברמת קושי סבירה, עם טיפה התחכמויות אך בכל זאת סבילות. לעומת זאת, כל מי שבחר בשאלות 3 ו 4 חווה קושי מעל המצופה בבחינות הבגרות בפיזיקה. השאלות אמורות להיות ברמת קושי אחידה, או לפחות לשאוף אל אחידות- בכדי לשקף את היכולת האמיתית של התלמיד, אך לצערי הן רחוקות מכך.

עדי רוזן- אני פונה אליך, כיוון שאתה איש בעל השפעה מכרעת במערכת החינוך, אשר יש בכוחו לתקן את העוול הנגרם לנו. אני יודע שבמשרד החינוך ייראו את הירידה בממוצעים, וכן את הבעייתיות שנבעה משאלות 3 ו4. פתרון הולם לבעייה יהיה מועד חורף, שבו נוכל לתקן את העוול הנגרם לנו. לגשת בקיץ 2015 זה פתרון לא ריאלי, כיוון שאנו צריכים לעשות עוד שאלונים באותו היום, למבחן המסתכם בכ6 שעות!

פתרון של פקטור לשאלות 3 ו4 יהיה הולם גם כן, ולכן אני מבקש ממך לסקור מחדש את התאמתן של שאלות כאלו לבחינת הבגרות, וכן את הקשיים בהם נתקלו מרבית התלמידים.

תודה מראש,
תלמיד מאוכזב.