כוח החיכוך - תלמידה.   | 20:00 7/12/2009
תשובה! שחר   | 22:15 6/11/2013
37)
א. כוח החיכוך הפועל על גוף A במקרה זה יהיה שווה בגודלו ונגדי בכיוונו לווקטור כוח המתיחות של החוט שהוא שווה ל-10N (בגלל שהמשקל של משקולת B הוא 10N).לכן כוח החיכוך הפועל על גוף A הוא 10N בכיוון השלילי של ציר ה-X.
ב. כדי שהמערכת תישאר במנוחהת צריך שהמתיחות של החבל תהיה שווה ל- או קטנה מכוח החיכוך שפועל על גוף A במצב סטטי. ניתן למצוא אותו ע"י שימוש בנוסחא f=uN. נתון שu=0.25 ואפשר למצוא שהכוח הנורמלי הוא 50N (כוח הכובד והכוח הנורמלי שווים זה לזה לפי החוק הראשון של ניוטון). לכן, כוח החיכוך שווה ל(0.25*50)=12.5N. כדי שהמערכת תישאר במנוחה, כלומר במצב של התמדה, כוח המתיחות חייב להיות קטן או שווה ל12.5N. לכן, המשקל המקסימלי שניתן לתלות במקום B הוא 12.5N.