שאלה לעדי רוזן בלבד עדי רוזן ג''וניור   | 22:10 16/06/2013
גלי קול עדי רוזן   | 22:25 16/06/2013
הנושא "גלי קול" אינו מופיע בתכנית הלימודים, למעט העובדה שגלי קול הם דוגמה לגלי אורך.

לכן יכולה בעיקרון להופיע שאלה על גלי קול, כאשר הפתרון דורש הבנה ***בגלים***, ולא מומחיות בגלי קול.

בעוונותי אני כתבתי את תכנית הלימודים בקרינה וחומר, וביודעין הוצאתי מן התכנית את גלי הקול.

לדוגמה, תלמיד שניגש לבגרות צריך להבין שאם גל קול עובר לדוגמה מאוויר לחנקן, שהוא תווך אחר, אז חלק מהקול מוחזר לאוויר (הד) וחלק עובר לחנקן; אבל זו תכונה כללית לכל הגלים, כולל לגלי אור.

ידע ספציפי בגלי קול לא נדרש. לכן לא נדרשת הכנה מיוחדת לגבי גלי קול.

עדי.
דוגמה לשאלה אפשרית בגלי קול עדי רוזן   | 22:31 16/06/2013