שאלה לגבי שימור אנרגיה תלמידה   | 12:26 14/06/2013
שאלה לגבי שימור אנרגיה עדי רוזן   | 13:12 14/06/2013
הנוסחה הבסיסית בנושאי האנרגיה היא שהעבודה הכוללת הנעשית על גוף שווה לשינוי באנרגיה הקינטית. זו נוסחת עבודה - אנרגיה.
מסכימה? אם לא - אל תמשיכי לקרוא.

נניח שעל גוף פועלים שני כוחות - האחד כוח נורמלי, והאחר כוח כובד (כמו במעגל אנכי) אז לאור נוסחת עבודה-אנרגיה עבודת הכוח הנורמלי + עבודת כוח הכובד שווה לשינוי באנרגיה הקינטית.
מסכימה?

עבודת הכוח הנורמלי במקרה של תנועה במעגל אנכי שווה לאפס. נשארנו עם משוואה האומרת שעבודת כוח הכובד שווה לשינוי באנרגיה הקינטית.

עכשיו, כיוון שכוח הכובד משמר, אפשר לרשום אותו כשינוי באנרגיה הפוטנציאלית הכובדית. נשארנו עם משוואה האומרת שהשינוי באנרגיה הפוטנציאלית הכובדית שווה לשינוי באנרגיה הקינטית.

במשוואה זו יש 4 מחוברים. כאשר מסדרים אותם (לאגף אחד מעבירים איברים עם אינדקס 1, ולאגף שני מעבירים איברים עם אינדקס 2, הפלא ופלא, קיבלנו את חוק שימור האנרגיה.

עדי.

הבנתי,תודה רבה! מי ששאלה   | 17:34 14/06/2013