כרך ב עמ''218 שאלה 16 תלמידה   | 23:46 28/02/2013
מהי השאלה המדוייקת? שוקי   | 07:03 1/03/2013
נמצאה השאלה שוקי   | 08:10 5/03/2013
איני יודע אם את עדיין זקוקה לתשובה, אך גיליתי על איזו שאלה מדובר.
נתחיל עם סעיף ב'', הוא פשוט. יש להשתמש בחוק השלישי של קפלר.
סעיף א'' - כוח הכבידה הפועל על כל אחד מהלוויינים הוא כוח צנטריפטלי. רשמי את הפרט הזה עבור כל לוויין. את הכוח הצנטריפטלי רשמי כמכפלת מסת הלוויין במהירותו הזוויתית בריבוע וברדיוס המסלול. במקום המהירות הזוויתית הציבי שני פאי לחלק בזמן המחזור. כעת מה שנשאר זה פשוט לחלץ לרשום ביטוי עבור מסת כל כוכב ולחלק בין המסות.
בהצלחה