תנועה מעגלית נטע   | 00:24 3/08/2012
להקטין את השגיאה היחסית במדידה עדי רוזן   | 01:21 3/08/2012
נכון אבל לא השואלת   | 15:17 3/08/2012
כל הכבוד לך שאת ערה לכך שאת יודעת רק לדקלם עדי רוזן   | 15:28 3/08/2012
ולא באמת מבינה. זה צעד ראשון להגיע להבנה.

אני נוהג לעשות עם תלמידים את התרגיל הבא בכיתה:

אני מחלק לשבעה תלמידים סטופרים. מסיט מטוטלת וגורם לה להתנודד, ומבקש מכל אחד משבעת התלמידים למדוד האת זמן המחזור ***על פי תנודה אחת בלבד****.
מתקבלות שבע תוצאות שונות. אני מסרטט על הלוח ציר זמן, ומסמן עליו את שבע התוצאות שהתקבלו. נניח שהמרחק בין התוצאה הנמוכה ביותר לגבוהה ביותר על הציר הוא 4 ס"מ.

עכשיו אני שוב "מריץ" את המטוטלת, ומבקש משבעת התלמידים למדוד את הזמן של ****עשרה מחזורים, ואת התוצאה לחלק בעשר***. אני שוב מסמן על ציר הזמן את שבע התוצאות החדשות. וראה זה פלא - שבע התוצאות החדשות מקובצות בתחום הרבה יותר קטן, למשל בתחום של 1 ס"מ. כלומר יש "הסכמה" הרבה יותר גדולה בין שבעת המודדים. התוצאות הן יותר מדוייקות.

עדי.

תודה רבה ! המדקלמת   | 21:10 12/08/2012