שלום לכם,עזרה קטנה בקשר לתרגיל שמדיר שינה מעיני התלמיד השקדן   | 12:10 24/06/2012
גם אני נתקעתי בתרגיל הזה בסעיפים ג'' וד''. עזרה!! :) אופיר   | 18:30 26/06/2012
אני חושב שאני יודע איך לפתור את סעיף ד'' אופיר   | 18:57 26/06/2012
הצלחתי בסוף אבל שכחתי לפרסם פה התלמיד השקדן   | 10:04 1/07/2012
לגבי סעיף ג''
מה שאתם עושים בעיקרון זה מתייחסים לתאוצת המערכת הכוללת,ששווה כמובן לתאוצת כל אחד מהגופים

Mt*a=mg-(Mt-m)gu
אחרי מספר פעולות מתמטיות,(חילוק Mt)
מגיעים לביטוי שביקשו, (שימו לב יש להוציא גורם משותף mg וכו'' )

לגבי סעיף ד'',על אף שהם כתבו על פי הגרף הם התכוונו כנראה להוצאת נתונים של שתי נקודות מהגרף,וע"י כך לבנות שתי משוואות בשני נעלמים,
פותרים ומוצאים את התשובות הנדרשות.
בהצלחה !