לעדי רוזן היקר!! תלמיד פיזיקה   | 02:28 13/04/2011
לתלמיד פיזיקה עדי רוזן   | 11:51 13/04/2011
א. המיקוד בשאלון מסוים אינו חל על שאלון אחר.

ב. הורדת התנועה ההרמונית **השנה** היא הורדה ב***תכנית הלימודים*** של השנה, ולא במיקוד. כלומר השנה לא היה חובה ללמד/ללמוד תנועה הרמונית (בניגוד למיקוד של נושא שבו יש חובה ללמד/ללמוד את הנושא, אך הוא לא יופיע בשאלון).

ג. בבחינת החקר יכול להופיע ניסוי מכל תחום, פרט לתחומים ש"נפלו" במיקוד של מעבדת החקר.
כאן יכולים להיות שני מצבים:

(1) אם נושא הניסוי הוא בתחום של תכנית הלימודים (שלא נפל במיקוד של החקר) עשויות להופיע שאלות שבהם הנבחן צריך לגלות ידע תאורטי בנושא. למשל אם הניסוי הוא בזריקה אופקית, וזריקה אופקית לא "נפלה" במיקוד של החקר, מותר בבחינה לשאול שאלות תאורטיות אודות זריקה אופקית.
(2) ניסוי בתחום שלא בתכנית הלימודים, עשוי להופיע בבחינות החקר, אבל אז כל השאלות תתרכזנה מהניסוי, ולא תשאלנה שאלות תאורטיות.

באופן תמציתי יותר: תנועה הרמונית השנה אינה בתכנית הלימודים. זה "חוקי" שהניסוי יהיה בתנועה הרמונית, אך לא חוקי שתשאלנה שאלות תאורטיות הקשורות בתנועה הרמונית.
זה דומה לניסויי חקר בעבר שעסקו בתורת הנוזלים, למרות שנושא זה לא נלמד במסגרת תכנית הלימודים.

עדי.

נ.ב. כל מה שכתבתי אינו קשור לשאלות מניסויי החובה.

אם כן... נבחן במעבדת חקר   | 23:50 25/04/2011