שאלה לעדי רוזן כבר לא תלמיד   | 20:11 18/03/2011
רעידת האדמה ביפן עדי רוזן   | 09:37 19/03/2011
נניח שאדם נע סביב השמש במסלול מסוים, וגם מסתובב סביב ציר מסוים, בדומה לכדור הארץ. נתעלם כמובן מבעיות של נשימה, אכילה וכיו"ב.

נניח שברגע מסוים האדם מישר את אחת מידיו. הוא הפעיל כוחות פנימים; ולא יהיה שינוי במסלול התנועה של מרכז המסה שלו סביב השמש. אני מניח שגם אין שינוי במסלול מרכז המסה של הארץ סביב השמש כתוצאה מרעידת האדמה.

אבל האדם שינה את התפלגות המסה שלו; בשפה פיסיקלית יש שינוי במומנט ההתמד שלו. וזה בהחלט יכול לגרום לשינוי בציר הסיבוב.
ממה שקראת בעיתון, הבנתי שיש שינוי בהתפלגות המסה של כדור הארץ - איי יפן זזו בערך 2.5 מטר. וזה יכול להשפיע על כיוון ציר הסיבוב של הארץ, אבל לא על מסלול התנועה של מרכז המסה שלו.

עדי.