מהרהרים בפיזיקה

הפיזיקה היא אחת מאבני היסוד של כל ענפי המדע והטכנולוגיה ומכאן שהיא גם המפתח להבנת העולם בו אנו חיים. הביטו סביבכם, הפיזיקה נמצאת בכל מקום.
כאן המקום לשאול שאלות בכל נושא בפיזיקה שאינו חלק מתוכנית הלימודים ולא פחות מעניין: "האם גודלו של וקטור הוא סקלר?", "מה תפקיד הסוגריים המרובעות [ ] בכתיבת יחידות?"

בגרות מעבדה אקסטרנית בפיזיקה - שאלון 917555‎ אתגר דניאלי   | 11:01 8/03/2015
שלום,

ניסיתי לשלוח שאילתא דרך דף "כתבו לנו" ועלתה לי שגיאה. כמו כן, ניסיתי לשלוח מייל לאתר לתלמידי פיזיקה - ללא כל מענה. יתרה מכך, התכתבתי עם אתר למורי פיזיקה והם הפנו אותי לכאן.

שמי אתגר ואני משלים בגרות מעבדה בפיזיקה, כתלמיד חוץ (סיימתי את לימודיי בתיכון לפני כ-5 שנים).

בשנה שעברה ביצעתי את שלושת הטפסים (מכניקה, קרינה וחשמל), ללא המעבדה והשנה אני מתכנן לבצע את בגרות המעבדה בלבד.

שוב מדגיש - אני תלמיד אקסטרני, ולא למדתי פיזיקה בביה"ס.

להבנתי, יש 7 ניסויי חובה:

(1) יישומי החוק השני של ניוטון עבור מערכת דו-גופית.
(2) שימור תנע והיבטי אנרגיה בשני ממדים.
(3) כא"מ, מתח הדקים והתנגדות פנימית.
(4) השדה המגנטי של סליל דק.
(5) שבירת האור.
(6) עדשות.
(7) האפקט הפוטואלקטרי

ניסויים אלה מהווים 10% מהציון בשאלון החקר 917555 - שאלון חקר אקסטרני.

קיוויתי שתוכלו לעזור לי במציאת הניסויים הללו על-מנת להתכונן לבגרות בצורה הטובה ביותר, כאשר כוונתי היא תיאור הניסויים, כולל מהלך ניסוי, מסקנות וכו''.

איך ניתן לעזור?
תודה ויום טוב,