מהרהרים בפיזיקה

הפיזיקה היא אחת מאבני היסוד של כל ענפי המדע והטכנולוגיה ומכאן שהיא גם המפתח להבנת העולם בו אנו חיים. הביטו סביבכם, הפיזיקה נמצאת בכל מקום.
כאן המקום לשאול שאלות בכל נושא בפיזיקה שאינו חלק מתוכנית הלימודים ולא פחות מעניין: "האם גודלו של וקטור הוא סקלר?", "מה תפקיד הסוגריים המרובעות [ ] בכתיבת יחידות?"

פיצול מועד בחינות הבגרות בפיזיקה נועם-תלמיד פיזיקה   | 16:54 8/01/2014
תלמידי ומורי הפיזיקה-
אנו נרתמים כדי לפצל את מועד בחינות הבגרות בפיזיקה ומבקשים את עזרתכם!

בתחילת השנה פורסם לוח הבגרויות ובו מועד אחד בלבד לשלושת בחינות הבגרות העיוניות בפיזיקה 23.6.14- מתוכן תלמידי י"ב נבחנים בשני טפסים, בניגוד לשנים שעברו בהם התקיימו שני מועדים שונים לבחינות.

משמעות הדבר-
תלמידי י"ב צריכים ללמוד שני נושאים שונים לחלוטין, לשני טפסים שונים- והכל ליום אחד ויחיד.
מי שרוצה לתקן את טופס בחינת הבגרות במכניקה, אופטיקה וגלים, עומד בפני בעיה: 3 טופסי בגרות ביום אחד.
כל בחינה באורך של שעה ו45 דקות, קשה ומעייפת- עייפות שתצטבר מהבגרות הראשונה- לשנייה- לשלישית...

גם במקצועות המתמטיקה והאנגלית מספר טופסי בגרות בתאריך יחיד- אך בניגוד אליהם, לפיזיקה יש תאריך אחד בשנה- בעוד למתמטיקה ואנגלית בגרות חורף, קיץ, ומועד ב''.

התוצאה: ירידה דרסטית בציוני הבגרות של כלל תלמידי הפיזיקה. מי שירצה לתקן את הציון- יצטרך לחכות שנה שלמה.

זהו מצב בלתי אפשרי.
אם לא נשנה אותו עכשיו- הוא ימשיך להתקיים בשנים הבאות ויהיה חסום בפני שינוי.

אנא, חתמו על העצומה.