מהרהרים בפיזיקה

הפיזיקה היא אחת מאבני היסוד של כל ענפי המדע והטכנולוגיה ומכאן שהיא גם המפתח להבנת העולם בו אנו חיים. הביטו סביבכם, הפיזיקה נמצאת בכל מקום.
כאן המקום לשאול שאלות בכל נושא בפיזיקה שאינו חלק מתוכנית הלימודים ולא פחות מעניין: "האם גודלו של וקטור הוא סקלר?", "מה תפקיד הסוגריים המרובעות [ ] בכתיבת יחידות?"

האם גודלו של וקטור הוא סקלר? תלמידים   | 17:54 10/06/2013
האם גודלו של וקטור הוא סקלר? עדי רוזן   | 23:48 11/06/2013
שלום תלמידים יקרים לפיזיקה,

א. אני ממש גבר, ולא אישה :)

ב. גודלו של וקטור הוא סקלר, כי כאשר מסובבים מערכת צירים שבה הווקטור מוצג, אז גודל הווקטור במערכת הצירים החדשה שווה לגודל הווקטור במערכת הצירים הישנה, וזו הגדרה של סקלר.
אני לא זוכר אם כתבתי את ההגדרה הזו בספרים, או שהסתפקתי בהגדרה שסקלר הוא גודל שיש לו רק עוצמה ואין לו כיוון.

ההגדרה של סקלר שיש לו רק עוצמה ולא כיוון, וגם שהוא אינו משתנה כאשר מסובבים את מערכת צירים, היא הגדרה המקובלת באקדמיה, ולא בתיכון.

עדי.