מהרהרים בפיזיקה

הפיזיקה היא אחת מאבני היסוד של כל ענפי המדע והטכנולוגיה ומכאן שהיא גם המפתח להבנת העולם בו אנו חיים. הביטו סביבכם, הפיזיקה נמצאת בכל מקום.
כאן המקום לשאול שאלות בכל נושא בפיזיקה שאינו חלק מתוכנית הלימודים ולא פחות מעניין: "האם גודלו של וקטור הוא סקלר?", "מה תפקיד הסוגריים המרובעות [ ] בכתיבת יחידות?"

השלמת בגרות בפיזיקה אופיר   | 13:21 15/10/2012
שלום אני מתעניין בהשלמת בגרות בפיזיקה, עקב רצון לעלות את הסכם שלי ולעבור מקצוע(סיימתי שנה ראשונה אקדמית).
אציין שבתיכון לא עשיתי בגרות בפיזיקה אז אני צריך להתחיל מ-0.
עוד דבר שאני צריך לציין, סיימתי שנה אקדמית באוניברסיטה בהנדסת מכונות, ובמהלך השנה היה לי קורס במכניקה וסטטיקה. אז אפשר לומר שאני סגור על פרק המכניקה.

הבנתי שישנם 4 שאלונים, מכניקה, חשמל, קרינה וחומר+עוד שאלון שלא בדיוק הבנתי מהו.
לגבי השאלון האחרון לפי מה שהבנתי הוא מעבדה, אבל אני כתלמיד שלמד בבית ספר אינטרני ובא להשלים בגרות מ-0 לא ממש יכול לעשות מעבדה בבית אם כך מה אני עושה? יש שאלון שמיועד לאנשים כמוני שלאחר סיום הלימודים רוצים לעשות בגרות בפיזיקה?
אם כן מהו?

בנוסף אשמח לקבל את מספרי השאלונים שעליי להירשם אליהם.

בלי קשר לשאלותי הקודמות אני מתכנן להתחיל ללמוד לבגרות באפריל(בגרות ביולי). יש לי ידע מתמטי אוניברסיטאי(חדוא1+חדוא2+אלגברה לינארית), ועל פרק המכניקה אני סגור+יש לי ידע על מבנה האטום ורמות אנרגיה מקורס כימיה.
האם זה מספיק זמן כדי ללמוד את החומר לבגרות?
בגרות בפיזיקה מורה   | 07:21 16/10/2012