פרס נובל בפיזיקה 2005
5/10/2005

פרס נובל מוענק החל משנת 1901 על הישגים בתחומי המדע והחברה: פיזיקה, כימיה, פיזיולוגיה או רפואה, ספרות ושלום.
פרס הנובל בפיזיקה משקף את החיפוש שלנו אחרי הבנת העולם והיקום. הפרס הראשון הוענק ב-1901 לווילהאם רנטגן על גילוי קרינת ה-X, שהשימוש בה נפוץ מאוד בין היתר ברפואה, בצילומים הידועים בכינויים כ"צילומי רנטגן".בשנים שלאחר מכן ניתן למצוא פרסי נובל שניתנו על חקר טכנולוגיית התקשורת, קרינה קוסמית, מבנה החומר ועוד.

ב-4.10.05 הכריזה האקדמיה השבדית המלכותית למדע על הזוכים בפרס נובל לפיזיקה לשנת 2005

Theodor W. Hänsch                John L. Hall                Roy J. Glauber

השלושה זכו על עבודתם בתחום האופטיקה, והפרס חולק לשני חלקים:

חלק I ניתן לרוי גלאובר, מאוניברסיטת הרווארד שבארה"ב, על פיתוח התיאוריה הקוונטית של האופטיקה.

חלק II ניתן לצמד מדענים: ג'ון הול מאוניברסיטת קולורדו שבארה"ב ותיאודור האנש ממכון מקס-פלנק לאופטיקה קוונטית ומאוניברסיטת מינכן שבגרמניה, על פיתוח שיטה למדידה מדויקת מאוד של תדירות האור הנפלט מאטומים וממולקולות, באמצעות קרן לייזר. השיטה מבוססת על התיאוריה של גלאובר.