9 במרץ - יצירה ראשונה של מזון מלאכותי

מקור: ויקיפדיה

ביום 9 מרץ 1948 אוניברסיטת ברקלי בקליפורניה, ארה"ב בשיתוף עם הוועדה לאנרגיה אטומית הכריזו על יצירת מזון מלאכותי במאיץ חלקיקים מסוג ציקלוטרון שרדיוסו כ 5 מטרים שפעל במעבדות הקרינה של האוניברסיטה.

עד אותו מועד, מזונים טבעיים נצפו בתאי ערפל וכן מזונים שנוצרים על ידי הקרינה הקוסמית נצפו על לוחות צילום שהוצבו בגובה רב.

היצירה של מזונים מלאכותיים, שזמן מחצית החיים שלהם קצר מאוד, היתה בתהליך של האצת אלומה של חלקיקי אלפא שפגעו בלוח עשוי פחמן המזון הינו חלקיק תת-אטומי המורכב מקווארק ומאנטי-קווארק עם מטעני צבע נגדיים.

כמו באריונים, מזונים הם האדרונים. כל המזונים הם בעלי ספין שהוא מספר שלם (integer spin). לפיכך, כל מזון הוא בוזון.

לרוב, מזון מכיל קווארקים עם טעמים (flavors) שונים. כך, לדוגמה, קווארק למעלה וקווארק אנטי-למטהמרכיבים יחד פאיוןטעון חיובית.

לעומת זאת, ישנם מזונים המורכבים מקווארקים בעלי טעם ואנטי-טעם תואמים