פעילות מוזיאונים בחודש ספטמבר 2012

מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד מזמין אתכם לליל מדענים שיתקיים ב – 24 לספטמבר בנושא: "המחשב מחפש משמעות". הכניסה חופשית החל משעה 16:00.

ליל המדענים 2012 ממשיך מסורת שנתית בה הציבור מוזמן לחקור ולגלות מחדש את עולם המדע. ביוזמה ובחסות של האיחוד האירופי ומשרד המדע והטכנולוגיה יעמוד השנה ליל המדענים בסימן שנת טיורינג הבינלאומית, לרגל 100 שנה להולדתו של אלן טיורינג שנחשב לאבי המחשב.

הקהל מוזמן להכיר את העקרונות העומדים בבסיס מדעי המחשב, לגלות במה מתעסקים מדעני המחשב, ובמה זכה טיורינג לכבוד כל כך גדול?

כמו כן תתקיים פעילות לקבוצות נוער בתיאום מראש:

• "ספיד דייטינג" – מפגשים קצרים עם חוקרים מתחום מדעי המחשב, המייצגים דיסציפלינות שונות.
  • בין מחשב לומד למוח מתוכנת - להבין את המוח באמצעות המחשב,

פרופסור נפתלי תשבי. פרופסור תשבי הוא יו"ר המרכז לחישוביות עצבית, וחוקר בכיר בבית הספר להנדסה ומדעי המחשב ובמרכז ע"ש אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח באוניברסיטה העברית בירושלים. פרופסור תשבי יציג בהרצאתו את הקשרים ההדדיים בין התפתחויות במדעי המחשב למחקרים עדכניים בחקר המוח, וסוגיות מרכזיות בעיבוד מידע במערכות ביולוגיות קוגניטיביות.

המידע מתוך אתר המוזיאון