תכנית הנשיא לגילוי וטיפוח מדעני וממציאי העתיד

בקיץ תשע"ו יפתח המחזור השמיני של תכנית מדעני וממציאי העתיד, אשר נבנתה ברוח חזונו של נשיא המדינה לשעבר, מר שמעון פרס. התכנית כוללת לימודים אקדמיים וצבירת נקודות זכות לתואר ראשון, לצד עבודה במעבדות מחקר.

מטרתה לאפשר לתלמידים החל מחטיבת הביניים ובמהלך התיכון, למצות את הפוטנציאל הלימודי שלהם ולהשתייך לנבחרת מדעית-טכנולוגית. התכנית מיועדת לתלמידות ותלמידים מצטיינים בכיתות ח`, בעלי נטייה מדעית חזקה, סקרנות מדעית, תשוקה לידע ונכונות להשקעה.

בתכנית שלושה מסלולים:

מסלול הפיזיקה – לימודים אקדמיים מעמיקים בתחום הפיזיקה והמתמטיקה לצד התנסות בקורס מעבדה בבית הספר לפיזיקה. התלמידים במסלול ידרשו לרמה אקדמית גבוהה במיוחד.

מסלול הביומד – לימוד קורסי הליבה במקצועות הביולוגיה והכימיה הניתנים בפקולטה למדעי החיים. מסלול זה מיועד לתלמידים בעלי יכולת ניתוח והבנת תהליכים מורכבים בטבע ונטייה לתחום הרפואה.

מסלול הסייבר – לימודי מתמטיקה ומדעי המחשב ברמה אקדמית לצד התנסות בפרויקטים מעשיים בתחום אבטחת הסייבר וחשיפה לעולם ההיי-טק. המסלול מיועד לתלמידים בעלי זיקה טכנולוגית ויכולת התמודדות עם תכנים מתמטיים ברמה אקדמית גבוהה.

התכנית באוניברסיטת תל אביב מתקיימת לאורך שלושה סמסטרים בשנה:

בסמסטר הקיץ בחודש יולי שלושה שבועות בין השעות 9:00-17:00

סמסטרים א` ו ב` הלימודים מתקיימים בימים ב` ו ד` בין השעות 15:00-20:00.

התכנית הנה תכנית ארצית אשר מופעלת במוסדות הבאים: אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון, מכללת תל-חי, האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל אביב.

פרטים נוספים באתר נוער שוחר מדע או במייל shaniba@tauex.tau.ac.il

להרשמה למיונים לתכנית לחצו כאן